Termeni si conditii

1. Acceptarea Termenilor si Conditiilor

1.1. Acesti Termeni si Conditii, inclusiv orice politici sau alti termeni si conditii mentionati in prezentul document si disponibile pe site, cu modificarile ulterioare, reglementeaza relatia contractuala a clientului cu entitatea Diablos Computer. Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile.inainte de a finaliza comanda vi se va specifica in mod clar sa acceptati Termenii si Conditiilein versiunea publicata pe site la momentul plasarii comenzii. Prin acceptarea acestor termeni sunteti de acord sa respectati Termenii si Conditiilein versiunea publicata pe site-ul nostru la momentul plasarii comenzii. Daca nu acceptati, nu puteti plasa comenzi pe site-ul nostru.

1.2. Ne rezervam dreptul de a aduce modificari in orice moment Termenilor si Conditiilor prin postarea modificarilor pe site, fara o notificare prealabila. Schimbarile importante vor fi comunicateintr-o maniera adecvata. Orice schimbare se va aplica noilor comenzi. Asigurati-va ca recititi Termenii si Conditiile de fiecare data inainte de a finaliza comanda. Prin acceptarea acestor Termeni si Conditii, sunteti de acord cu respectarea Termenilor si Conditiilor in versiunea publicata pe site la momentul vizitei dumneavoastra.

2. Site-ul

2.1. www.monitoaresecond-hand.ro este operat  de SC DIABLOS GROUP IT SRL, o societate comerciala inscrisa legal, conform legislatiei din Romania, cu sediul social in Bucuresti, str. Raul Mara, nr. 1A, CUI RO 31021267 si avand contul RO53INGB0000999906219694, deschis la ING BANK ROMANIA.

2.2. Sunteti in relatie contractuala cu entitatea Diablos Computer care opereaza site-ul pe care il vizitati si/sau prin care incheiati o tranzactie online/telefonic, daca nu se specifica in mod expres altfel in alta parte.

3. Statutul Dumneavoastra

Prin acceptarea acestor Termeni si Conditii, confirmati ca sunteti consumator, ca aveti cel putin 18 ani si ca sunteti apt din punct de vedere legal pentru a incheia contracte obligatorii in numele dumneavoastra si ca toate datele furnizate si necesare pentru achizitionare sunt corecte, complete si adevarate in momentul in care plasati comanda.

4. Formarea unui Contract

4.1 Continutul site-ului nostru, din punct de vedere legal, nu reprezinta o propunere pentru un contract de cumparare, ci o prezentare a ofertelor noastre. Prin urmare, daca plasati o comanda prin intermediul site-ului nostru, aceasta constituie o oferta de cumparare a unui produs listat pe acest site. Comanda dumneavoastra este urmata de acceptarea noastra, conform celor descrise in continuare.

4.2. Comanda poate fi plasata prin intermediul site-ului nostru sau telefonic. Pentru a face o comanda pe site, veti parcurge un proces simplu, la sfarsitul caruia veti confirma comanda apasand butonul "Finalizeaza comanda"/”Trimite comanda”. Butonul va indica in mod clar ca plasarea comenzii implica obligatia dumneavoastra de plata. inainte de confirmarea comenzii, sunteti intotdeauna informat cu privire la pretul total care trebuie platit si veti avea intotdeauna posibilitatea de a verifica si eventual de a corecta comanda. De asemenea, pentru comenzile telefonice, veti fi informat in ceea ce priveste suma de plata si modalitatea de livrare, inclusiv costuri suplimentare, daca este cazul. Vezi sectiunea Livrare.

4.3. Dupa plasarea unei comenzi, veti primi un email prin care confirmam primirea si inregistrarea comenzii dumneavoastra. Acest lucru nu inseamna ca aceasta comanda a fost acceptata. Toate comenzile sunt supuse acceptarii de catre noi. Contractul dintre dumneavoastra si noi va fi format numai dupa acceptarea de catre noi a comenzii dumneavoastra. Contractul se va referi strict la acele produse pentru care am acceptat comanda plasata de catre dumneavoastra, urmand a va transmite o confirmare de acceptare telefonic sau prin email. in cazul in care nu putem onora un contract din cauza stocului insuficient de produse, eroare tehnica ori neconformitati constatate in momentul procesului de expediere, va vom informa cu privire la aceasta situatie si vom rambursa sumele platite de catre dumneavoastra pentru aceste produse, daca este cazul, in conformitate cu dispozitiile de rambursare din sectiunea referitoare la drepturile dumneavoastra statutare de retragere prevazute in acesti Termeni si Conditii, in decurs de cel mult 7 zile de la data la care ne-ati comunicat decizia dumneavoastra de terminare a contractului.

4.4. Va rugam sa aveti in vedere ca numai produsele listate pe site-ul nostru cu descrierea produsului si un pret de vanzare sunt destinate vanzarii. Materialele publicitare, inclusiv, dar fara a se limita la bannerele afisate pe site-ul nostru si/sau pe canalele noastre de social media, au scopul exclusiv de a promova un brand anume si nu creeaza o obligatie din partea Diablos Computer de a avea disponibil sau de a face disponibile pentru vanzare produsele specifice prezentate in aceste materiale publicitare.

5. Dreptul Legal de Retragere

5.1. Perioada de Retragere

Aveti dreptul legal de a va retrage comanda sau din contractul incheiat cu noi in termen de 14 zile, fara a motiva retragerea. Pentru a respecta termenul-limita de retragere, este suficient sa trimiteti comunicarea de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere. Perioada de retragere va expira la 14 zile dupa data livrarii, adica data la care dumneavoastra sau o parte terta (alta decat transportatorul) indicata de dumneavoastra, intrati in posesia fizica a produsului sau, in cazul mai multor produse care fac parte dintr-o singura comanda si au fost livrate separat: ultima zi in care dumneavoastra sau o parte terta (alta decat transportatorul) indicata de dumneavoastra, intrati in posesia fizica a ultimului produs.

5.2. Exercitarea dreptului de retragere

Trebuie sa informati Diablos Computer cu privire la decizia de a va retrage, printr-o declaratie fara echivoc.

Trimiteti un e-mail la Serviciul Clienti la datele de contact afisate pe site-ul nostru cu declaratia dumneavoastra fara echivoc de retragere. Va recomandam sa includeti numarul comenzii (ID-ul comenzii) sau numarul facturii, numarul contului bancar / titularul contului bancar in care ar trebui sa fie rambursata suma, si o declaratie clara ca va retrageti din contractul de achizitie in cauza.

5.3. Exceptii

Nu va puteti retrage in cazul in care:produsele sunt personalizate conform specificatiilor dumneavoastra, produsele sunt consumabile,  sau in cazul programelor software care au fost activate dupa livrare.

5.4. Consecintele retragerii

Vom efectua aceasta rambursare prin transfer bancar. Avem dreptul de a amana rambursarea pana la primirea  si verificarea produselor.

5.4.1. Rambursarea:  Daca vom accepta returnarea produsului, va vom rambursa toate platile primite de la dumneavoastra (cu exceptia costurilor rezultate din transportul produselor catre noi) nu mai tarziu de 14 zile de la primirea produsului returnat noua.  Costurile de returnare a produsului: Conform legii, cheltuielile cu returul produselor catre comerciant revin in sarcina consumatorului.

5.4.2. Returnarea produsului: Veti trimite inapoi produsele la adresa noastra de retur (vezi mai jos) nu mai tarziu de 14 zile de la data la primirii marfii. Termenul este respectat daca trimiteti inapoi produsul inainte ca perioada de 14 zile sa expire. Produsul poate fi returnat numai prin curier sau la sediul din care a fost livrat. Puteti gasi adresa de retur indicata in factura ce insoteste marfa, la Punct de Lucru, sau prin contactarea Serviciului Clienti la datele de contact indicate pe site-ul nostru.

5.4.3. Raspunderea dumneavoastra: Raspundeti doar pentru diminuarea valorii produselor rezultata din manipulare, alta decat cea necesara pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a produselor.

6. Raspundere

6.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte le poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

6.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

6.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si Conditiile site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

6.4. Ulterior crearii Contului, utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor site-ului.

6.5. Excludem orice raspundere (fie pe baza de contract sau pe orice alta baza) care decurge din sau in legatura cu vanzarea unui produs, altfel de cum se prevede in legislatia in vigoare.

6.6. Nu cautam (si nici unul din acesti Termeni si Conditii nu au aceasta destinatie) sa excludem sau sa limitam raspunderea si nici o excludere sau limitare a raspunderii nu se aplica in urmatoarele cazuri:

 •          pierderi sau daune cauzate de frauda, greseli intentionate sau inselaciune savarsita de noi cu intentie;
 •          raspundere care, conform legilor in vigoare pentru protectia consumatorilor sau raspundere fata de produs, nu poate fi exclusa (cu toate acestea, aceste legi sunt denominate);
 •          nici orice alta raspundere, care nu poate fi exclusa sau limitata in conformitate cu legislatia in vigoare.

6.7. Nu vom fi tinuti responsabili pentru orice neexecutare, sau pentru intarzierea in executarea oricareia dintre obligatiile noastre in temeiul unui contract, in masura in care este cauzata de evenimente in afara controlului nostru rezonabil (un "eveniment de forta majora"). Un eveniment de forta majora include, fara a se limita la, rebeliunea civila, revolta, atac terorist, razboi, incendiu, dezastre naturale, epidemii, imposibilitatea de a utiliza transportul, aeronavele sau alte mijloace de transport public sau privat, imposibilitatea de a utiliza retelele de telecomunicatii publice sau private, legile, legislatiile, reglementarile sau restrictiile oricarui guvern.

6.8. Va rugam sa retineti ca trebuie sa respectati toate legile si reglementarile aplicabile. Nu vom fi tinuti responsabili pentru nici o incalcare cu privire la oricare din aceste legi.

7. Alegerea Legii si Jurisdictiei

Acesti Termeni si Conditii, precum si toate aspectele aparute sau legate de acesti termeni si contractul de cumparare vor fi reglementate de legea tarii, cu excluderea legilor de conflict. Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Diablos Computer si Clienti/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente, din Municipiul Bucuresti.

8. Reclamatii si cai de atac in afara instantei

in Romania:

Comisariatul JudeÅ£ean pentru ProtecÅ£ia Consumatorilor Ilfov, Adresa: Bucuresti, Strada Transilvaniei nr. 2, Sector 1, cod postal 010798, Tel.: 021/315.03.55, Fax: 021/315.03.28

http://www.anpc.gov.ro/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=78&Itemid=54

9. Prelucrarea datelor cu caracter personal si Confidentialitate

9.1. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Diablos Computer are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de catre Client.

9.2. Scopul colectarii datelor este:

– informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor, inclusiv validarea, expedierea si facturarea Comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda, la Bunurile si sau serviciile achizitionate

– trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)

–de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului.

–de facturare si livrare a comenzii. Refuzul precizarii datelor atrage anularea comenzii.

9.3. Prin completarea datelor in formularul de creare de Cont si/sau de Comanda, Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a Diablos Computer si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus la punctul 9.2.

9.4. Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

9.5. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: str. Raul Mara, nr. 1A, Sector 4, Bucuresti, in atentia S.C. Diablos Computer S.R.L., va puteti exercita dreptul de interventie asupra datelor, dupa caz:

 •          rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte;
 •           transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;
 •          notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

9.6. De asemenea, Diablos Computer poate furniza datele cu caracter personal ale Cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate anterior, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si Serviciilor noastre, asiguratori, firme de creditare cu care Diablos Computer a incheiat un parteneriat.

9.7. Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

9.8. Diablos Computer va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

9.9. Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

9.10. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului. Diablos Computer nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

9.11. Prin inscrierea in baza de date a Diablos Computer, Clientul/Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai Diablos Computer: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului Contractului incheiat intre Cumparator si Vanzator, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia prevede acest lucru, cat si de alte companii cu care Diablos Computer poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si/sau a Serviciilor etc.

10. Risc si Titlu de Proprietate

10.1. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va trece in grija dumneavoastra atunci cand dumneavoastra sau o parte terta indicata de dumneavoastra (alta decat transportatorul solicitat de Diablos Computer) dobandeste posesia fizica a produselor. in cazul returului de produse, riscul de pierdere sau deteriorare a produselor trece in grija noastra atunci cand noi, sau o parte terta indicata de catre noi, dobandeste posesia fizica a produselor.

10.2. Dreptul de proprietate asupra produselor va trece in grija dumneavoastra cand vom primi plata integrala a tuturor sumelor datorate pentru produse, inclusiv cheltuielile de livrare daca este cazul, comisioanele de manipulare sau taxe similare, daca este cazul. in cazul returului de produse, dreptul de proprietate asupra produselor va trece in grija noastra dupa indeplinirea obligatiilor noastre de rambursare in conformitate cu acesti Termeni si Conditii.

11. Anularea de catre Diablos Computer

Putem rezilia contractul de cumparare printr-o notificare, iar dumneavoastra nu aveti dreptul de a solicita despagubiri in urmatoarele cazuri:

 •          datele furnizate de dumneavoastra pe site sunt incomplete sau incorecte;
 •          nerespectarea termenilor si conditiilor noastre (cu exceptia cazurilor de nerespectare minora);
 •          activitatea dumneavoastra pe site provoaca sau poate provoca prejudicii de orice fel pentru noi, afiliatii sau furnizorii nostri;
 •          efectuarea a mai mult de trei incercari consecutive de livrare esuate pentru acelasi produs.

12. Politica de vanzare online

12.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client/Cumparator.
Pentru motive justificate, Diablos Computer isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Diablos Computer. in oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al Diablos Computer, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea acestor masuri.

12.2. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. O data adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru acesta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

12.3. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

12.4. Toate tarifele aferente Bunurilor ti/sau Serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.

12.5. Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Diablos Computer, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Imaginile produselor pot contine accesorii neincluse in pachetele standard.

12.6. Ne rezervam dreptul de a sterge/adauga orice informatie de pe site sau de a intrerupe activitatea fara o notificare prealabila.

12.7. Referirile la alte site-uri exista pentru a ajuta clientul/cumparatorul. Nu ne asumam raspunderea pentru continutul acestora.  

12.8. Dupa achizitionarea unui Bun sau Serviciu, Cumparatorului i se poate solicita inscrierea unui Review legat de Bunul sau Serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de Cumparator in Cont. in acest fel, Cumparatorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienti/ Cumparatori de pe site si se implica activ in dezvoltarea de noi servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor bunurilor.

12.9. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

12.10. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 •           neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
 •          invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Diablos Computer, in cazul platii online;
 •          datele furnizate de catre Client/Cumparator pe site sunt incomplete si/sau incorecte;

13. Pret, Reduceri si Plata

13.1. Pret

13.1.1. Preturile produselor sunt cele exprimate pe site-ul nostru la momentul comenzii, cu exceptia cazurilor unor erori evidente.

13.1.2. Preturile produselor sunt exprimate in moneda indicata pe site si includ TVA. Produsele sunt facturate exclusiv in moneda indicata pe site. Nu suntem responsabili pentru orice comisioane de conversie aplicate de banca emitenta a cardului dumneavoastra de credit sau de debit. Comisioanele de conversie, cum ar fi cele valutare vor fi suportate de dumneavoastra

13.1.3. Preturile produselor si alte costuri sunt supuse oricand modificarii, dar modificarile nu vor afecta comenzile anterioare.

13.1.4. in conditiile prevazute de lege, preturile bunurilor electronice afisate pe site includ Taxa de Timbru Verde.

13.2. Reduceri de pret

13.2.1. Putem acorda reduceri de pret pentru produsele achizitionate de pe site-ul nostru in conformitate cu regulile stabilite privind reducerile. Regulile aplicabile pentru reduceri sunt disponibile la locul in care reducerile sunt afisate. Reducerile pot fi asigurate in diferite forme (ex: promotii, reduceri de fidelitate, acordate individual, aleatoriu sau ca urmare a participarii la un concurs sau chestionar). Nu aveti dreptul la o reducere daca reducerea nu a fost determinata de catre noi sau in cazul in care comanda dumneavoastra nu este conforma regulilor privind reducerile.

13.2.2. Daca nu specificam altfel, reducerile sunt scazute din valoarea totala a pretului urmatoarei comenzi. in cazul unei comenzi pentru mai multe produse,  se va aplica uniform un procent de reducere pentru fiecare produs din aceasta comanda sau se va aplica o reducere fixa in mod proportional, pe fiecare produs din aceasta comanda; in cazul in care suma nu poate fi aplicata uniform, restul se va aplica comenzii, cate un produs o data, pana cand nu va mai fi disponibila nici o reducere.

13.2.3. Cand returnati un produs, iar returul va confera dreptul la o rambursare din orice motiv (drept voluntar de returnare a produselor, drept legal de retragere, garantie), suma rambursata va fi redusa cu contravaloarea reducerii aplicate produsului returnat, fiind rambursata numai suma efectiv achitata.

13.2.4. Reducerea nu poate fi efectuata sub forma de numerar sau rambursare.

13.2.5 Sistemul de comanda permite aplicarea unui singur voucher de reducere, indiferent de provenienta acestuia (ex: promotii, reduceri de fidelitate, acordate individual, aleatoriu sau ca urmare a participarii la un concurs sau chestionar, email, Facebook, Google), nefiind cumulabile intre ele si nici cu alte vouchere.

13.2.6 Voucherele si cupoanele de reducere au o perioada de valabilitate prestabilita si notificata in prealabil in momentul generarii acestora (ex: in contul de client, pagina de campanie, newsletter, email, Facebook, Google, etc) si nu pot fi utilizate dupa ce au expirat.

 

13.3. Plata

13.3.1. Puteti utiliza una dintre modalitatile de plata oferite pe site-ul nostru conform conditiilor indicate pe acesta, daca exista.

13.3.2. Plata prin mobilPay este o modalitate de plata on-line cu cardul. Datele cardului de plata ale Clientului/ Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile Diablos Computer si nici nu vor fi stocate de catre de Diablos Computer sau de catre procesatorul de plati integrat in site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor. in anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii Tranzactiilor, la inregistrarea Comenzii, Cumparatorului i se va solicita schimbarea parolei contului. Din motive de securitate a Tranzactiilor Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

13.3.3. Perioada de plata depinde de modalitatea de plata pe care o alegeti si/sau de furnizorul terta parte de servicii de plata (a se vedea sectiunea urmatoare). Daca nu putem efectua livrarea unui produs comandat dupa ce ati efectuat plata, va vom rambursa suma platita pentru acest produs, in conformitate cu dispozitiile privind rambursarea din sectiunea privind drepturile dumneavoastra legale de retragere stabilite in acesti Termeni si Conditii, in termen de cel mult 7 zile in conditiile specificate anterior in Termeni si Conditii.

13.3.4. Atunci cand alegeti o modalitate de plata care implica un furnizor terta parte de servicii de plata ati putea fi supus unor termeni si conditii si/sau unor taxe percepute de terta parte si veti achita in conformitate cu termenii si conditiile aplicabile intre dumneavoastra si furnizorul terta parte de servicii de plata; va recomandam sa cititi acesti termeni si conditii.

13.3.5. Ne rezervam dreptul de a restrictiona in mod individual modalitatile de plata disponibile pentru dumneavoastra. in cazul in care se aplica o astfel de restrictie si doriti sa primiti mai multe informatii, contactati Serviciul Clienti.

13.3.6. Nu ne asumam responsabilitatea in cazul in care modalitatea de plata care implica un furnizor terta parte de servicii de plata nu este disponibila sau nu functioneaza.

13.3.7. Ne rezervam dreptul de a aduce oricand modificari asupra modalitatilor de plata disponibile si/sau a conditiilor acestora prin postarea modalitatilor de plata disponibile pe acest site fara nici o alta notificare.

13.3.8. Fiecare parte isi plateste propriile cheltuieli pentru utilizarea mijloacelor de comunicare la distanta in vederea incheierii contractului de achizitie.

14. Livrarea si Costurile de Livrare

14.1. Intentionam sa efectuam livrarea in perioada de timp estimata, indicata pentru un anumit articol de pe site-ul nostru, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la inregistrarea comenzii. Datele preconizate pentru livrare indicate pe site-ul nostru sunt doar aproximative si orientative si nu limiteaza perioada de livrare de 30 zile prevazuta in prezenta sectiune. Daca nu putem efectua livrarea in termenul de livrare de 30 de zile, va vom informa prin e-mail. in cazul in care nu vom primi nici un raspuns de la dumneavoastrain termen de 3 zile lucratoare de la data notificarii noastre, se considera ca ati acceptat prelungirea perioadei de livrare, care nu limiteaza dreptul dumneavoastra de a anula sau retrage comanda. in cazul in care, nu putem efectua livrarea nici in termenul prelungit de livrare, va vom informa prin e-mail, si, in masura permisa de lege, vom conveni cu dumneavoastra termenul de livrare, daca este cazul.

14.2. Livram produsele pentru care am acceptat comanda dumneavoastra prin intermediul unei companii de transport selectata de noi. Livram la adresa pe care ne-ati furnizat-o pentru livrare. Nu ne asumam responsabilitatea pentru cazurile in care adresa este comunicata incorect sau incomplet.

14.3. Livrarea este GRATUITa pentru orice comanda cu valoare minima achitata de 150 lei, exclusiv pentru membrii Diablos Computer. Pentru comenzile sub aceasta valoare, se va percepe o taxa de transport standard de 25 de lei (TVA inclus). 

15. tarile cu Livrare si Restrictiile de Livrare

15.1. Furnizam produse comandate prin intermediul site-ul(-urilor) nostru(noastre) numai persoanelor fizice/consumatorilor finali cu o adresa de expediere in Romania.

15.2. Ne rezervam dreptul de a limita in mod individual cantitatile pe care le puteti comanda sau pentru care noi acceptam o comanda si/sau de a restrictiona sau exclude in mod individual livrarea sau prestarea serviciului catre dumneavoastra si/sau de a restrictiona sau exclude in mod individual unele dintre metodele de plata disponibile pentru dumneavoastra si/sau de a restrictiona sau exclude (in masura permisa de lege) contul dumneavoastra, inclusiv, dar fara a se limita la motive legate de comportamentul sau activitatea pe care ati avut-o pe site-ul nostru, in cazul in care accesul la sau existenta contului dumneavoastra sau acest comportament ar putea dauna Diablos Computer in orice fel sau daca vom constata existenta unor nereguli si/sau incalcari ale oricaror dispozitii ale termenilor si conditiilor noastre. in acest caz, va puteti adresa Serviciului Clienti la datele de contact indicate pe site-ul nostru pentru mai multe informatii despre decizia sau actiunea noastra.

16. Returnarea Voluntara a Produselor / Garantie privind Returnarea

16.1. in plus fata de dreptul dumneavoastra legal de retragere (a se vedea sectiunea separata) sau drepturile dumneavoastra in cazul in care un produs este defect sau neconform (a se vedea sectiunea de garantie), va acordam in mod voluntar dreptul de a returna orice produs din orice motiv, conform celor stabilite mai departe in aceasta sectiune privind returul produselor.

16.2. Acest drept privind retururile produselor nu se aplica la produsele conform specificatiilor dumneavoastra, produsele consumabile, programe software care au fost activate dupa livrare.

16.3. Ne puteti trimite inapoi orice produs cat mai curand posibil, dar in nici un caz mai tarziu de 30 zile de la data livrarii impreuna cu formularul completat  Retur Marfa care a fost atasat pachetului livrat si care este disponibil pe site la sectiunea ”Retur”. Va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor.

16.4. in cazul in care criteriile de mai sus nu sunt indeplinite, din pacate, nu vom putea accepta returul si in consecinta nu va vom putea rambursa pretul platit. Ne rezervam dreptul de a va solicita achitarea contravalorii costurilor ocazionate de retrimitere a produsului catre dumneavoastra.

16.5. Daca vom accepta returnarea produsului, va vom rambursa toate platile primite de la dumneavoastra nu mai tarziu de 14 zile de la primirea acestuia.

16.6. Vom efectua aceasta rambursare prin transfer bancar, in acest sens fiind necesar sa ne furnizati un cont IBAN precizand si titularul acestuia.

16.7. Daca doriti sa schimbati un produs, schimbul va fi tratat ca retur. Rambursarea se va face in conformitate cu aceasta sectiune, urmand ca dumneavoastra sa plasati o noua comanda pentru produsul de inlocuire.

16.8. Dreptul dumneavoastra de a returna produsele in conformitate cu aceasta sectiune este separat de dreptul dumneavoastra legal de a va retrage comanda sau din a va retrage din contractul incheiat cu noi (a se vedea sectiunea separata).

17. Garantie

17.1. Pentru produsele pe care le vindem prin intermediul site-ului nostru, garantam conformitatea si calitatea produselor pentru perioada prevazuta in documentele justificative (ex: certificate de garantie), pe care le oferim sau le punem la dispozitia dumneavoastra. Va garantam ca fiecare produs, la livrare si pe intreaga perioada de garantie aplicabila, va confirma descrierea sa in toate aspectele semnificative, va fi de o calitate satisfacatoare si se va potrivi in mod rezonabil pentru toate scopurile pentru care produsele de acest tip sunt de obicei furnizate.

17.2. Veti beneficia intotdeauna de drepturile de garantie ale consumatorului prevazute de legea aplicabila. in cazul in care garantia pe care o oferim limiteaza sau exclude orice drepturi pe care le aveti in conformitate cu legislatia obligatorie aplicabila, dispozitiile acestei legislatii vor prevala.

17.3. Perioada de garantie este de 12 luni de la livrare, cu exceptia cazului in care este prevazuta o alta perioada de garantie in documentele justificative (in special in certificatul de garantie), iar aceasta perioada de garantie este permisa de lege pentru aceste produse specifice.

17.4. Garantia este acordata in conditiile actionarii de catre dumneavoastra in conformitate cu instructiunile privind utilizarea si intretinerea.

17.5. Garantia nu se aplica in caz de uzura a produselor (sau parti ale acestora), cauzata de utilizarea produselor in alte scopuri fata de acelea pentru care au fost destinate. De asemenea, garantia nu se aplica in caz de defecte cauzate de utilizarea incorecta si tratamentul neprofesional sau nepotrivit sau pentru eventualele pagube produse ca urmare a acestei utilizari. Pentru articolele vandute la un pret mai mic garantia nu se aplica pentru defectele pentru care a fost convenit pretul mai mic. Pentru articolele pre-utilizate, daca este cazul, nu suntem raspunzatori pentru imperfectiuni care corespund nivelului de utilizare sau uzura prezentate de produs la momentul livrarii.

17.6. Informatiile cu privire la termenii si conditiile de garantie Diablos Computer, precum si instructiunile generale de utilizare si intretinere a anumitor tipuri de articole pot fi furnizate sau puse la dispozitie pe e-mail prin cerere realizata de catre client pe e-mail.

17.7. in cazul in care produsul livrat este defect sau neconform, beneficiati de drepturile care decurg din garantia noastra. Nu beneficiati de drepturile si dispozitiile prezentei sectiuni (masuri in caz de defecte sau neconformitate) in masura in care stiati despre defect atunci cand ati plasat comanda (sau cineva o terta parte in numele dumneavoastra) sau dumneavoastra ati cauzat defectul.  in cazul in care un produs livrat este defect sau neconform, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil, intr-un termen rezonabil de la descoperirea defectului sau neconformitatii si sa ne returnati produsul. in acest caz, ne veti furniza documente justificative pentru reclamatia dumneavoastra, inclusiv formularul de retur completat, factura sau dovada platii si motivele reclamatiei. Vom examina produsul in consecinta.

17.8. Aveti dreptul de a solicita repararea sau inlocuirea produsului, in cazul in care aceasta solicitare nu este nerezonabila in ceea ce priveste natura defectului sau a neconformitatii si cu respectarea conditiilor de acordare a garantiei. Daca, in mod rezonabil, nu putem repara sau inlocui produsul, va vom rambursa suma platita pentru acest produs in termen de 14 zile conform legii. Prin acceptarea acestor Termeni si Conditii, sunteti de acord in mod expres ca in temeiul obligatiei noastre de garantie, putem alege sa va rambursam suma platita pentru acest produs avand in vedere ca, din perspectiva drepturilor consumatorilor, rambursarea este cel putin la fel de favorabila pentru Dumneavoastra, ca si alte drepturi de garantie de care puteti beneficia.

17.9. in caz de reparare sau inlocuire, vom livra produsul reparat sau inlocuit, fara a percepe costuri suplimentare. in acest caz, nu aveti dreptul la o rambursare a sumelor platite sau o reducere a pretului de achizitie. Se vor aplica aceiasi termeni si conditii din contractul de achizitie initial pentru produsul reparat sau inlocuit. in caz de reaparitie a aceluiasi defect la produsul reparat sau inlocuit, in plus fata de orice alte drepturi la garantie de care beneficiati, puteti returna produsul si solicita rambursarea sumei achitate.

17.10. Pentru cazurile de rambursare a sumelor achitate pentru produse returnate de catre dumneavoastra, vom rambursa in termen de 14 zile suma totala primita de la dumneavoastra pentru aceste produse.

17.11. Vom efectua aceasta rambursare prin transfer bancar. Daca nu ne-ati comunicat deja acest lucru, va rugam sa ne transmiteti cel mai tarziu la data returnarii produsului, detaliile contului bancar personal (numele bancii, codul IBAN, numele titularului de cont), in care putem efectua rambursarea.

17.12. Va vom rambursa toate costurile rezonabile directe pe care le-ati suportat pentru returnarea produsului defect sau neconform. De asemenea, in cazul livrarii unui/mai multor produs(e) care nu a/au fost comandat(e), va vom rambursa aceste costuri de returnare.

17.13. Daca nu exista nici certificat de garantie pentru un anumit produs, factura sau dovada platii vor servi drept certificat de garantie. Pentru a apela la garantie, daca este necesar, va sfatuim sa pastrati certificatul de garantie, factura sau dovada efectuarii platii.

18. Publicitate

18.1. Newsletterele Diablos Computer sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de Diablos Computer. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

18.2. Clientul isi poate modifica optiunea cu privire la acordul cu privire la primirea de newslettere in orice moment:

 •          prin contactarea Diablos Computer in acest sens.
 •          prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Vanzator.

Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

19. inscrierea de review-uri si comentarii

19.1. inscrierea de Review-uri si Comentarii se poate face, de catre Utilizatori/Clienti/Cumparatori, in sectiunea “Review-uri”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi strict la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.

19.2. in momentul inregistrarii unui anumit Review/Comentariu pe site, Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

19.3. Fiecare Utilizator/Client/Cumparator, in momentul inscrierii de Review/Comentariu, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

–    sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;

–    sa foloseasca doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug and play);

–    sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumparator;

–    sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

–    sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;

–     sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;

–     sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;

–    sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Review-uri/Comentarii care sa contina materiale de natura publicitara;

–    sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe site.

19.4. Pe langa o evaluare realista critica, in momentul inscrierii unui Review, Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul va adauga si un Rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, impreuna cu Rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta Rating-ul general al produsului sau serviciului, acesta fiind vizibil pentru alti utilizatori/clienti/cumparatori in pagina de produs sau la comparatia de produse. Astfel, un Review insotit de un Rating mare duce la o crestere a Rating-ului general, iar un Review insotit de un Rating mic duce la o scadere a Rating-ului general.

Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii ce inscriu Review-uri la care ataseaza fisiere foto sau video vor respecta urmatoarele reguli:

–    fisierele incarcate vor contine imagini si/sau videoclipuri care se refera la produsul sau serviciul pentru care se scrie Review-ul, asigurandu-se ca fisierele incarcate respecta drepturile de autor;

–    fisierele incarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran,  a orientarii sexuale sau politice;

–    fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;

–    fisierele incarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri catre site-uri ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca Vanzatorul.

19.5. Cand un Review/Comentariu este semnalat de catre un Utilizator/Client/Cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca incalca Termenii si Conditiile site-ului. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din site numai dupa examinarea acestora de catre Vanzator.

19.6. in cazul in care Vanzatorul constata incalcarea Termenilor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului de a inscrie Review-uri/Comentarii. Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul si/sau Serviciul achizitionat, Cumparatorii au la dispozitie adresa de e-mail relatiiclienti@diabloscomputer.ro. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

20. Diverse

20.1. Transferul de drepturi si obligatii: Contractul dintre dumneavoastra si noi este obligatoriu pentru dumneavoastra si pentru noi si pentru succesorii si cesionarii nostri. Cu exceptia cazului in care legislatia in vigoare prevede altfel, nu puteti transfera, cesiona sau altfel dispune de nici unul din drepturile sau obligatiile dumneavoastra, in special obligatii de plata, fara acordul nostru scris emis in prealabil. Oricand putem transfera, cesiona, sub-contracta sau altfel dispune de contract sau oricare dintre drepturile sau obligatiile care decurg din acesta, caz in care noi nu suntem scutiti de responsabilitatea pentru executarea obligatiei noastre in ceea ce va priveste, dar cesionarul intra in aceste relatii in calitate de co-debitor.

20.2. Nulitate: in cazul in care o instanta sau autoritate competenta decide ca oricare dintre dispozitiile acestor Termeni si Conditii este invalida, ilegala sau inaplicabila conform legii aplicabile, aceasta dispozitie va fi modificata si interpretata astfel incat sa fie realizeze cel mai bine obiectivele dispozitiei initiale in masura permisa de lege. Restul dispozitiilor vor ramane in vigoare.

20.3. intregul Acord: Acesti Termeni si Conditii si orice alte documente (inclusiv in format electronic sau publicate pe site-ul nostru) la care se face referire in prezentul document precum si orice alta dispozitie din contractul de achizitie, contin intreaga intelegere dintre dumneavoastra si noi cu privire la comanda dumneavoastra si la contractul de cumparare. Nici o expunere sau declaratie, orala sau scrisa, care nu este inclusa in prezentul document nu va fi obligatorie pentru dumneavoastra sau pentru noi daca nu a fost convenita de comun acord intre dumneavoastra si noi.

21. Informatii privind DEEE

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului ti sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate separat. Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 referitoare la protectia mediului si OUG 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarea:  cumparatorii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE.